Kwas foliowy od samego początku rzutuje na nasze zdrowie. Dostępny jest w wielu produktach jak szpinak, szparagi, brukselka, soja, pomarańcze, banany, jabłka, otręby pszenne, jajka, groszek zielony. W kuchni sałatę lodową i kapustę pekińską korzystniej jest zastąpić kalarepą. Do spożywanych posiłków warto dołączyć szklankę soku z pomarańczy. Dla osób cierpiących na niedobory żelaza można dodawać sok z buraka. Pomarańcza zniweluje ziemisty, nieprzyjemny posmak buraka, a witamina C ułatwi przyswajanie żelaza do krwi.
Kwas foliowy w przedi w czasie ciąży! Zdrowie dziecka i matki
Ciekawe wpisy:
Przypadki, w których spokój stał się kluczem do sukcesu.
Spokój nie zawsze jest oznaką słabości - czasem jest kluczem do osiągnięcia sukcesu. Przypadki z życia pokazują, że zachowanie spokoju w trudnych sytuacjach może przynieść najlepsze rezultaty. Czy potrafisz zachować spokój w obliczu przeciwności?