Śmietnik na forum

Postprzez Akame » 6 lip 2016, o 01:15

Hej dziewczyny. Wiem, że nie było mnie tutaj wieki, ale mam do Was pytanie. Czy tym forum ktoś jeszcze kieruje? Weszłam dziś i się przeraziłam. Na forum setki spamu, a ostatnie rejestracje (chyba z 300) to spam z Lesotho, Solomon, Senegal, Nepal, Dominica, Burundi... ja pieprzę, nawet nie wiedziałam, że niektóre lokalizacje w ogóle istnieją O.o Ja wiem, że admin ze mnie do dupy, bo wchodzę tylko aby baner zmienić, ale przecież to forum miało innych adminów! Widzę, że nadal pojawiają się tłumaczenia, a więc forum jeszcze funkcjonuje. W związku z tym mam pytanie. Czy żyje tutaj jakiś admin? Ktoś jeszcze tym zarządza? Jeżeli nie macie na to wyrąbane i Wam zależy, podajcie może nicki osób, które mogłyby otrzymać pozwolenie na zarządzanie, a ja przydzielę im uprawnienia. A jeżeli jest Wam wszystko jedno, to też napiszcie. Nie będę się przynajmniej przejmować i zostawię ten śmietnik w spokoju. Po trzech stronach usuwania śmieci z Offtopica na tę chwilę mam dosyć i zablokowałam rejestrację na forum bo w ciągu ostatnich dwóch dni przybyło nam ok 150 spam bootów.

Pozdrawiam i bardzo proszę o Wasze opinie.
"Żaden sąd by nas za to nie skazał. Ty jesteś sławny, a ja bogaty. Jesteśmy młodzi i lekkomyślni. Musimy popełniać zbrodnie i umykać przed konsekwencjami. To nasz społeczny obowiązek."
Akame Offline

White Ferret

Postprzez Kasia » 7 lip 2016, o 21:00

Ja bywam bardzo rzadko, tak w sumie średnio raz na miesiąc. Jak jestem to usuwam spam, ale nigdy nie było tego szczególnie dużo. Nie mam pojęcia, co spowodowało nagły wysyp.
Można poszukać nowych moderatorów, tylko w sumie nie jestem pewna kto i co, ale spróbuję popytać osoby, które wydają się aktywne. Natomiast jeśli forum ma jakoś żyć dalej, to potrzeba nam też osób, które je rozruszają.
<patrzy ze smutkiem na swoje umierające dziecko>
"Harry się odprężył. Nie było się w ogóle o co martwić. W końcu Hagrid uwielbiał wredne bestie."

"Mała rada, Ted. Hermiona nie je mięsa, więc jeśli zabierzesz ją do jednej z tych knajp, w których podają steki tak słabo wysmażone, że jeszcze muczą, gdy zaczynasz je kroić, to kompletnie zniweczysz swe szanse dobrania się jej do majtek. "

"Potter, jak można się było spodziewać, okazał się zwolennikiem przytulania (co mogło zostać uznane za dość szczęśliwy zbieg okoliczności, bo Draco był raczej nogą w przytulaniu, za to doskonałą przytulanką)."
Kasia Offline

Postprzez Aevenien » 21 sie 2016, o 19:46

Kasia napisał(a):Ja bywam bardzo rzadko, tak w sumie średnio raz na miesiąc. Jak jestem to usuwam spam, ale nigdy nie było tego szczególnie dużo. Nie mam pojęcia, co spowodowało nagły wysyp.
Można poszukać nowych moderatorów, tylko w sumie nie jestem pewna kto i co, ale spróbuję popytać osoby, które wydają się aktywne. Natomiast jeśli forum ma jakoś żyć dalej, to potrzeba nam też osób, które je rozruszają.
<patrzy ze smutkiem na swoje umierające dziecko>

Jeny, zaraz umierające dziecko, jeszcze jakoś forum zipie chyba? :(
Z Mackami nie ma żartów :mackigreen:

"Law school," Arthur says. "Law school gets everybody in the head. That's, you know. That's the whole point. Of law school."

Mostly, I exist in a state of denial about the denial. My head is a complex place, okay?
Aevenien Offline

Macki Dalekiego Zasięgu

Postprzez Kasia » 23 sie 2016, o 18:06

Jakoś zipie, choć w porównaniu do tego, co było dawniej…
Btw, może wszyscy poza mną to wiedzą, ale przypadkiem trafiłam przed chwilą na takie narzędzie: https://stopforumspam.com/ipcheck/8.8.8.8, jak wrzuciłam w google'a adres mailowy jednego z nieaktywnych userów. Przydatne.
"Harry się odprężył. Nie było się w ogóle o co martwić. W końcu Hagrid uwielbiał wredne bestie."

"Mała rada, Ted. Hermiona nie je mięsa, więc jeśli zabierzesz ją do jednej z tych knajp, w których podają steki tak słabo wysmażone, że jeszcze muczą, gdy zaczynasz je kroić, to kompletnie zniweczysz swe szanse dobrania się jej do majtek. "

"Potter, jak można się było spodziewać, okazał się zwolennikiem przytulania (co mogło zostać uznane za dość szczęśliwy zbieg okoliczności, bo Draco był raczej nogą w przytulaniu, za to doskonałą przytulanką)."
Kasia Offline

Powrót do Sprawy techniczne i funkcjonowanie forum