Ktokolwiek czytał, ktokolwiek wie

Czyli co by tu poczytać...

Postprzez nata17ize » 28 lip 2016, o 11:54

To nie Wiara ostatnio ją czytałam i to nie to :(
Kojarzę jeszcze scenę jak Harry stał w sypialni pod peleryną niewidką i obserwował Draco bo był z nim pokłócony. To chyba to samo opowiadanie chyba, że już mi się opowiadania mylą.
nata17ize Offline

Postprzez gogo123 » 28 lip 2016, o 12:46

A może chodzi o "Błysk zielonego światła"?
Obrazek
Czekając na threequel <3
gogo123 Offline

Postprzez nata17ize » 2 sie 2016, o 15:15

"Błysk zielonego światła" to chyba też nie to opowiadanie mam wrażenie, że czytałam je po raz pierwszy :)
To może zapytam o opowiadania Drarry gdzie Harry jest w Slytherinie i jest stroną uległą.
nata17ize Offline

Postprzez Dunia » 19 wrz 2016, o 18:07

Cześć ;)

1) Szukam opowiadania, w którym Narcyza leży w Mungu i Draco ją odwiedza, po pewnym czasie zaczyna ją odwiedzać również Harry (przychodzi do niej na wizyty wraz z Draco), wiem również, że w Mungu leży Lockhart i Harry widział go kilka razy i potem wydaje mi się, że Harry lub Draco, raczej Draco został trafiony jakimś zaklęciem, bo stanął w obronie Harrego i również znalazł się w szpitalu bodajże w śpiączce i Harry dowiedział się jak go z niej wybudzić, podczas rozmowy z Lockhartem, bo tamten niby w swoich szalonych słowach powiedział coś istotnego.

2) a z drugiego jedyne co pamiętam to to, że Harry był ciężko ranny i był nieprzytomny (coś odstawił, jak to Harry) i przy jego łóżku bodajże czekali Ron, Hermiona i Draco (generalnie to już wtedy było coś miedzy chłopcami, ale Hermiona i Ron o tym nie wiedzieli, tak mi się przynajmniej wydaje) i Draco się strasznie zamartwiał o Harrego, ale w momencie gdy ten się obudził, to Draco zrobił mu awanturę i stwierdził, że Harry więcej ma się do niego nie zbliżać

Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś pomoże odnaleźć mi te opowiadania, w gruncie rzeczy najbardziej pierwsze chodzi mi po głowie i nie daje spokoju od pewnego czasu, ale za drugi tytuł również będę wdzięczna :)
Dunia Offline

Postprzez Mee Lord » 21 wrz 2016, o 19:14

Były po polsku czy angielsku? Jeśli w naszym rodzimym języku, to może trochę poszperam i znajdę.
Mee Lord Offline

Postprzez Dunia » 21 wrz 2016, o 19:27

Stanowczo po polsku. Czytałam to bardzo dawno temu (tak koło 3-5 lat wstecz) i wtedy nie znałam na tyle angielskiego, aby się na to porywać ;) Będę bardzo wdzięczna, jeżeli uda Ci się coś znaleźć, i generalnie już jestem za samą chęć pomocy ;)
Dunia Offline

Postprzez Mee Lord » 22 wrz 2016, o 17:18

Z chorą Narcyzą kojarzy mi się jedynie "Duch" i jeszcze jedno, chyba "Na kolanach"... Tak mi się wydaje. A 2 to może "Dziedziczone przekleństwo"? Harry tam co tydzień trafia do szpitala. Ma nawet własną tabliczkę ^.^
Mee Lord Offline

Postprzez Dunia » 23 wrz 2016, o 14:01

Niestety opowiadanie, o które mi chodzi nie jest ani "Duchem", ani "Na kolanach" :( pamiętam, że w tamtym opowiadaniu Narcyza na pewno była w Mungu i Draco dopiero po pewnym czasie wyznał to Harremu i zabrał go ze sobą do szpitala, aby odwiedzić matkę. Kojarzy mi się również scenka, jak już Draco leżał w Mungu nieprzytomny, że Harry wypominał sobie fakt, iż nigdy wcześniej nie wyznał mu tego, że go kocha :) a odnośnie Dziedziczonego Przekleństwa, to jeszcze nie wiem, zaraz biorę się za czytanie tego opowiadania ;)
Dunia Offline

Postprzez stain » 24 wrz 2016, o 23:25

nata17ize napisał(a):To nie Wiara ostatnio ją czytałam i to nie to :(
Kojarzę jeszcze scenę jak Harry stał w sypialni pod peleryną niewidką i obserwował Draco bo był z nim pokłócony. To chyba to samo opowiadanie chyba, że już mi się opowiadania mylą.

Wiem, że może trochę późno, ale czy przypadkiem nie chodzi o Blemish??? Mam mocne przeczucie że to może byc to. :oops:
Past the end of this cold winter
Until the spring comes again
Until the flowers bloom again
Stay there a little longer
Stay there
stain Offline

Postprzez nata17ize » 21 lis 2016, o 19:59

Wielkie dzięki właśnie o Blemish mi chodziło :D
nata17ize Offline

Postprzez Deteria » 6 lip 2017, o 12:22

Hej :)
Szukam drarry, którego już nie za bardzo pamiętam, ale było bardzo zabawne (nie raz uśmiałam się do łez), po polsku, długie, akcja działa się w szkole, pojawił się parring BZ/GW. Pamiętam scenę, w której Blaise chyba przegrał zakład i musiał w Wielkiej Sali paradować w jakimś dziwnym stroju i mówić wszystkim, że ''ich kocha" :)
Deteria Offline

Postprzez Salomanka » 28 wrz 2018, o 19:56

Za nic nie mogę sobie przypomnieć, które to drarry jest tak oszałamiająco cudowne; akcja rozgrywa się głównie w Rosji, Draco czeka na Harry'ego w mieszkaniu. Idą razem na balet, zima jest wściekła, pojawia się mały synek ostatniego cara Mikołaja (później opiekuje się nim Narcyza?), Harry i Draco są tak strasznie strasznie smutni i zakochani przez całe opowiadanie. Znakomicie napisane, poruszające, przejmujące. Cóż to było?!?
Salomanka Offline

Postprzez NewBroomstick » 6 paź 2018, o 19:03

Danse Russe
This owl will self-destruct in five seconds
NewBroomstick Offline

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje