Rozmowy niekontrolowane

edycja 4

Postprzez euphoria » 3 gru 2020, o 22:43

Fora odchodzą niestety w niebyt, ale w zasadzie ludzie są chyba jacyś leniwi. A nasze pokolenie wyrosło (?)! :D
euphoria Offline

Lokalizacja: z obsydianowych tęczówek najmroczniejszego z Czarnych Magów

Postprzez Dunia » 4 gru 2020, o 13:33

Kwarantanna robi swoje, nawet ja melancholijnie tutaj zajrzałam chyba po dwóch latach 'odcięcia' się od drarry i powróciłam do czytania starych, ale za to jak dobrych opowiadań :)
Dunia Offline

Postprzez insane » 5 gru 2020, o 14:36

No ja niezmiennie od marca siedzę w fandomie QAF, ale faktycznie, kwarantanna pomogła mi wrócić do ff
` Miłość jest wszystkim co istnieje,
To wszystko, co o niej wiemy

CZEKOLADOHOLIK
insane Offline

Postprzez euphoria » 7 gru 2020, o 17:28

QAF! Niedooglądałam tego nigdy. Jakoś mnie przystopowało, ale chyba przez to, że swego czasu to było tak wielkie, że zaspojlerowano mi wszystkie sezony. W sumie bingle watching by nie zaszkodził w tym przypadku. Nie wiem tylko czy mój mąż da radę :D

Mnie oszukał internet. Sądziłam, że Shadowhunters są o Magnusie i od biedy Alecu. Okazuje, że nie. Fiki średnie, ale Magnus taki... Cudowny. Potrzebujemy więcej Magnusów.

Ktoś ma namiary na jakieś dobre drarry, które ostatnio wypłynęło?
euphoria Offline

Lokalizacja: z obsydianowych tęczówek najmroczniejszego z Czarnych Magów

Postprzez Vayne » 26 gru 2021, o 23:02

wesołych świąt (trochę spóźnione) i szczęśliwego nowego roku dla wszystkich, którzy tu jeszcze zaglądają!
you always wanted to believe
just ask and you'll receive
beyond your wildest dreams
Vayne Offline

Postprzez insane » 27 kwi 2022, o 19:07

Nie będę pytać, czy ktoś tu jest ale napiszę tylko, że mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze, mam nadzieję, że czytacie dalej drarry (w końcu niedawno padł nowy rekord odwiedzin). Ja od trzech tygodni nadrabiam wszystkie długie drarry. Fajnie jest wrócić po długiej przerwie i przeczytać te wszystkie historie jeszcze raz. Przeraża mnie tylko, że minęło już 10 lat od kiedy tu jestem. xd

CZEKOLADOHOLIK
insane Offline

Postprzez MargotX » 28 kwi 2022, o 18:50

To ja przy okazji również pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy tu jeszcze zaglądają od czasu do czasu i korzystają z bogactwa do poczytana. Tak, ja też czytam, w zasadzie cały czas, z mniejszym lub większym zapałem, z przerywnikami na kilka dramione od czasu do czasu. Niezmiennie jednak wracam do mojego ukochanego drarry, choć obecnie bardziej zagłębiam się w angielskich zasobach, z racji tego, że w końcu mogę w miarę spokojnie czytać w tym języku, chyba, że jest to tekst naprawdę trudny. Wtedy zazwyczaj nie chce mi się co chwilę sprawdzać słówek, bo diki też nie zawsze daje radę. Ostatnio nieco czarnym żartem stwierdziłam, że miłość do drarry zachowam aż po grób, ale biorąc pod uwagę mój wiek i staż forumowy, nie jest to wcale nieprawdopodobne ;)
Tak czy inaczej, na stronę zaglądam często, czytam, polecam i z nostalgią wspominam wszystkie pogaduchy na tym forum. Szkoda, że to już historia...
Gdy oczy zamknę, widzę ciebie wcześniej,
Bo w dzień na wszystko patrzę bez czułości;
Gdy śpię, me oczy widzą ciebie we śnie
I w ciemnym blasku są blaskiem ciemności.
MargotX Offline

Postprzez insane » 29 kwi 2022, o 18:43

MargotX napisał(a):. Niezmiennie jednak wracam do mojego ukochanego drarry, choć obecnie bardziej zagłębiam się w angielskich zasobach, z racji tego, że w końcu mogę w miarę spokojnie czytać w tym języku, chyba, że jest to tekst naprawdę trudny.

Mam tak samo. Gdy przez tyle lat nie czytałam po angielsku, bo nie szło mi to za dobrze, to dzięki pandemii się przemogłam i teraz śmigam w fandomach HP i QaF. Daje to niesamowitą wolność. :seksi:

Tak jak obiecałam w komentarzu, muszę zapytać o polecenie ff do poczytania. Uwaga, bo będzie spoiler do Tempus Fugit.
Spoiler: pokaż
W związku z tym, że bardzo mi się spodobało Tempus Fugit to chciałam poczytać coś podobnego, natomiast inaczej poprowadzone. Czy zna ktoś teksty, które też dotyczą przeniesienia w przyszłość, ale nasi chłopcy nie żyją w niej (bo Harry i Draco w TF spędzili tam około 2 miesięcy). Mam na myśli w teksty, w których poznali swoją przyszłość i muszę jakoś sobie z tą wiedzą poradzić? Być może będą chcieli ją zmienić, ale wiadomo, że są sobie pisani? :whistle:
Ktoś coś?

CZEKOLADOHOLIK
insane Offline

Postprzez Elisheva » 20 cze 2022, o 19:04

Hej wszystkim, którzy jeszcze tutaj zaglądają!
Przypomniałam sobie dzisiaj o tym forum i tak mnie jakoś naszło, żeby zajrzeć, czy w ogóle coś się tutaj jeszcze dzieje.
Jejku, te wspomnienia, te godziny spędzone na czytaniu drarry = najlepszego shipu we wszechświecie, którego nic jeszcze nie przebiło :D Bardzo dawno nie czytałam drarry, ale chyba właśnie siądę żeby przypomnieć sobie te najlepsze opowiadania.
Ja z czytania ff HP przeszłam gładko do azjatyckich boy love, które wciąż namiętnie oglądam i czytam.

Szkoda, że obecnie fora już umarły.
Obrazek
Elisheva Offline

Postprzez Aubrey » 7 lip 2022, o 21:55

Cześć! Zajrzałam na forum po 10 latach O.o Kilka miesięcy temu wróciłam do yaoi, a parę tygodni temu - do Drarry. Czuję się w tej chwili jak Denver - ostatni dinozaur. Pozdrawiam :)
But it must be even more troublesome for you to like both sexes. I mean, you'd be doubling the annoyance factor, wouldn't you?
Aubrey Offline

Poprzednia strona

Powrót do Wszystko o nas i nie tylko